Ingen handel i globalfonder 27 maj

Jonas Lindmark 2019-05-27 | 9:41
Facebook Twitter LinkedIn

Aktiebörserna i både New York och London är stängda måndag 27 maj. I USA heter helgdagen Memorial Day och i Storbritannien heter den Bank Holiday. Effekten för fondspararna är hos de flesta fondbolag att aktiefonder som innehåller mer än 50 procent aktier som är noterade på dessa marknader är stängda för handel, eftersom andelskursen inte går att beräkna med färska aktiekurser.

Nordea meddelar på sin sajt att 32 fonder är stängda för handel 27 maj. Förutom USA-fonder och globalfonder påverkas även Latinamerikafonden, flera branschfonder och internationellt placerande räntefonder. Köp och försäljning i dessa fonder senareläggs till påföljande bankdags kurs. Detta gäller vid all handel i fonden, såväl direktsparande och ISK som sparande inom försäkrings- och pensionsprodukter.

Läs mer: Nordea Fonder

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar