Handeln återupptas i Spiltans räntefonder

Jonas Lindmark 2020-03-31 | 0:56
Facebook Twitter LinkedIn

Tisdag 31 mars återupptog Spiltan beräkning av andelskurs och handel i sina räntefonder. Handeln i fonderna har varit senarelagd sedan fredag 20 mars, vilket påverkat många PPM-sparares möjlighet att byta fonder eftersom Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond är bland de mest populära PPM-fonderna. Orsaken till senareläggningen är att prissättningen på den svenska marknaden för företagsobligationer fungerat dåligt, vilket gjort att fondbolagen haft svårt att beräkna rättvisa andelskurser.

Under tiden som handeln varit senarelagd har räntefonderna fortsatt att förvaltas precis som vanligt, men förvaltningsavgift har inte tagits ur räntefonderna under perioden fonderna har haft senarelagd handel, skriver fondbolaget i ett pressmeddelande. Den andelskurs (NAV) som bestämdes för tisdag 31 mars, efter bryttiden för handeln i de båda räntefonderna, gäller för hela perioden från den 20 mars till den 31 mars och är inte en dags utveckling i fonderna.

Källa: Spiltan Fonder

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar