SPP bäst i Europa på hållbarhet

En jämförelse av de 100 största fondföretagen i Europa visar att SPP har högst andel fonder med höga hållbarhetsbetyg. Även de andra svenska fondföretag ligger bra till, men i topp med 71 procent av fonderna som har 4 eller 5 glober är SPP.

Nordic Info Team 2020-06-04 | 17:38
Facebook Twitter LinkedIn

I den tredje upplagan av Morningstars granskning ”Fund Family 100” ingår även fondernas hållbarhetsbetyg. Som diagrammet nedan visar är fyra svenska fondföretag med i topp-10, med högst andel fonder med Sustainability Rating över snittet.

högst andel hållbara fonder i Europa

Bland de sex fondföretag som är med i granskningen ligger Nordea lägst, 24 procent av Nordeas fonder har 4 eller 5 glober. Men även detta är klart bättre än snittet, Nordea är på plats 26 av 100 när det gäller hållbarhet i Europa. SEB är strax nedanför toppstriden, på plats 16.

Och både Swedbank, Handelsbanken, Länsförsäkringar och SPP är som synes bland de sex första med mellan 45 och 71 procent fonder som har höga hållbarhetsbetyg. Detta beror delvis på ett starkt fokus på hållbarhet hos den svenska fondbranschen, men också på att börsföretagen på Stockholmsbörsen generellt har hög hållbarhet enligt Sustainalytics, vilket ger en fördel åt fondföretag som har en hög andel Sverigefonder och en hög andel svenska aktier i sina fonder.

Hela rapporten "Fund Family 100" finns att ladda ned gratis

Hämta rapporten

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Nordic Info Team  - a collaboration to translate and publish Morningstar analysis in Denmark, Finland, Norway and Sweden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings