SEB lanserar blockkedje-fond

SEB Investment Management drar igång en ny fond för investeringar i bolag som arbetar med blockkedjan. 

Johanna Englundh 2022-07-05 | 0:21
Facebook Twitter LinkedIn

bitcoin

Den nya fonden SEB Blockchain Economy Exposure Fund är en indexnära fond, som ger en exponering mot 50–75 bolag som på ett eller annat sätt tillverkar produkter eller tjänster som bygger på blockkedjan. Fonden investerar i allt från småbolag till större bolag och urvalet görs bland bolag som ingår i indexet Solactive Blockchain Economy Index. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fonden kommer att vara fokuserad på fem områden; Digital säkerhet, Blockchain-teknik, NFT och “Tokenization”, Metaverse och Big Data & AI. Därmed kommer fonden inte att vara direkt exponerad mot kryptovalutor, som är uppbyggda på blockkedja. Fonden har en årsavgift på 0,65 procent. 

Det har varit stökigt på kryptomarknaderna den senaste tiden, och ETF:er som fokuserar på krypto har legat i botten av avkastningslistorna flera månader i rad. Men det verkar som att EU har kommit överens kring en ny lag som bland annat ska skydda kunder till kryptoplattformar, vilket skulle kunna bringa mer struktur och förutsägbarhet i kryptovärlden. 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings