Uppsägningar av Twitteranställda inleds under fredagen

Elon Musk uppges nu börja avskeda anställda på Twitter. Anställda ska ha informerats i ett e-postmeddelande om att uppsägningarna skulle börja. 

Finwire 2022-11-04 | 8:36
Facebook Twitter LinkedIn

twitter

Anställda uppmanades gå hem och inte komma in till kontoren under fredagen när nedskärningarna pågick. Inga detaljer om hur många som sägs upp fanns med. Ungefär hälften av de anställda verkade dock inställda på att förlora sina jobb, skriver bland annat New York Times.

"I ett försök att placera Twitter på en sund väg kommer vi att gå igenom den svåra processen att minska vår globala arbetsstyrka", stod det i mejlet. "Vi är medvetna om att detta kommer att påverka ett antal personer som har gjort värdefulla bidrag till Twitter, men denna åtgärd är tyvärr nödvändig för att säkerställa företagets framgång framöver".

Enligt Bloomberg News har nu även bolaget stämts på grund av att nedskärningarna sker utan tillräckliga varsel samt i strid mot federala och kaliforniska lagar. En grupptalan har lämnats in till en federal domstol i San Francisco.

"Vi lämnade in denna stämning ikväll för att se till att de anställda är medvetna om att de inte ska skriva bort sina rättigheter och att de har en möjlighet att hävda sina rättigheter", säger Shannon Liss-Riordan, den advokat som lämnade in torsdagens stämningsansökan.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar