Vi har uppgraderat Apples FVE och ekonomiska vallgrav

Vår uppskattning av Apple-aktiens verkliga värde är nu 150 USD, och dess ekonomiska vallgravsbetyg är "Wide".

2023-01-25 | 8:24
Facebook Twitter LinkedIn

iPhone 14 Pro

En snabb titt på Apples aktie

  • Nuvarande uppskattning av verkligt värde (FVE): US$150
  • Apple-aktiens stjärnbetyg: 3 stjärnor
  • Economic Moat Rating: Wide
  • Moat Trend Rating: Stable

Vi uppgraderar vårt ekonomiska vallgravsbetyg för Apple AAPL till "Wide" från "Narrow", eftersom vi har större förtroende för företagets konkurrensfördelar som härrör från höga kostnader för kundbyte, immateriella tillgångar och nätverkseffekter associerade med dess iOS-ekosystem.

Vi tror att bytekostnaderna från iOS är högre än någonsin tack vare fler extraprodukter och tjänster som gör det svårare att byta från iOS med tiden.

När det gäller immateriella tillgångar tillåter Apples differentierade användarupplevelse via iOS, tillsammans med dess expertis inom hårdvara, mjukvara och nu halvledardesign, företaget att bygga vertikalt integrerade produkter mer sömlöst. Vi ser också nätverkseffekter kring iOS och dess en miljard-plus installerade bas med ny apputveckling som gynnar iOS.

Högre uppskattning av verkligt värde 

Vi höjer också vår uppskattning av verkligt värde till 150 USD per aktie från 130 USD per aktie, eftersom vi förväntar oss att företaget kommer att tjäna överavkastning på investerat kapital över en längre tidshorisont i enlighet med vårt ratingbetyg.

Även om aktierna är måttligt undervärderade i förhållande till vårt uppdaterade verkliga värde, förväntar vi oss att de kommande kvartalen kommer att bli utmanande för Apple ur både efterfråge- och utbudsperspektiv. Vi rekommenderar därför potentiella investerare att vänta på en större säkerhetsmarginal.

Framöver förväntar vi oss att Apple bättre ska tjäna pengar på sin användarbas via tilläggsprodukter och tjänster som kommer att utvecklas till en mer robust återkommande intäktsström.

Vi ser ingen annan tekniktitan med jämförbar expertis inom konsumenthårdvara, mjukvara, tjänster och chipdesign. I sin tur tror vi att denna integration gör det möjligt för Apple att bygga premiumenheter med branschledande genomsnittliga försäljningspriser och marginaler – framför allt företagets kronjuvel, iPhone.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Apple Inc170,43 USD-0,89Rating

About Author

 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar