Serneke rusar över 60% på uppköpserbjudande

Fastighets- och dentalbolaget Doxa har lämnat ett rekommenderat men villkorat uppköpsbud på branschkollegan Serneke till en premie på över 80 procent. 

Finwire 2023-04-25 | 9:43
Facebook Twitter LinkedIn

serneke
Fastighets- och dentalbolaget Doxa har lämnat ett rekommenderat men villkorat uppköpsbud på branschkollegan Serneke värt motsvarande 35,94 kronor per B-aktie. Det ska betalas genom nyemitterade aktier, enligt ett pressmeddelande.

Erbjudandet innebär en premie om 83,4 procent jämfört med gårdagens stängningskurs Sernekes B-aktier och värderar bolaget till drygt 1 miljard kronor. 

Ola Serneke Invest, Lommen Holding AB 3, Fastighets AB Balder och investmentbolaget Svolder, vilka tillsammans äger 50,4 procent av kapitalet och rösterna i Serneke, har ingått bindande åtaganden att acceptera budet.

Erbjudandet är bland annat villkorat av att Doxa blir ägare till motsvarande mer än 90 procent av samtliga B-aktier i Serneke.

"Vi är väldigt glada över att Doxa gemensamt med de största ägarna i Serneke idag tar första steget i det som, för både Doxas och Sernekes aktieägare, är en mycket bra affär med betydande synergier på flera plan. Doxa avser att renodla Serneke till ett bygg- och entreprenadbolag som ska fortsätta på inslagen väg som ett av Sveriges största bygg- och entreprenadbolag", kommenterar Doxas vd Victor Persson.

Serneke rusar 63 procent på budet, medan Doxa är ned 0,7 procent. 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Doxa AB2,75 SEK0,36

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar