Oscar Engelbert lämnar som vd för Oscar Properties - aktien rusar

Bostadsutvecklaren Oscar Properties utser Carl Janglin som ny vd för bolaget, framgår det av ett pressmeddelande. Han efterträder därmed grundaren och huvudägaren Oscar Engelbert som haft det operativa ansvaret i 19 år.

Finwire 2023-06-07 | 9:33 Johanna Englundh
Facebook Twitter LinkedIn

oscar properties

Bild: TT

Janglin kommer senast från The Interface Financial Group, där han varit partner. Har har även erfarenhet från ledande roller på bland annat ABB och AGA.

"Med Carl Janglin som ny vd har Oscar Properties bra förutsättningar att få ner både vakanser och skulder ytterligare, även med befintlig räntenivå", kommenterar styrelseordföranden Peter Norman.

Carl Janglin tillträder den första september. Oscar Engelbert kvarstår som styrelseledamot.

”Jag har varit operativt ansvarig på Oscar Properties i 19 år varav 10 som börs-vd. Mitt kall är som många vet att bygga fantastiska hus och utveckla, inte att förvalta, det är personer som Carl Janglin mycket bättre på. Jag behåller mina aktier och sitter självklart kvar i styrelsen", skriver Oscar Engelbert, största ägare och avgående vd Oscar Properties, i pressmeddelandet.

Aktiemarknaden tog emot beskedet med glädje och handlade upp aktiekursen men 34%. Dagens aktiekurs på 1:10 kronor är dock långt ifrån aktiens storhetstid i början på 2017, då aktien nådde en toppnivå på 746 kronor. Sedan start har aktien i princip tillintetgjorts, med en utveckling på -99,9%. 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar