5 undervärderade amerikanska aktier som precis höjt sina utdelningar

Bank of America, Tapestry och General Mills är bland aktierna som höjt sin utdelning.

Caryl Anne Francia 2023-09-22 | 10:24
Facebook Twitter LinkedIn

BoA

Med rapportsäsongen överstökad är nu ett bra tillfälle att sålla bland utdelningsaktier som har höjt sina utdelningar.

Investerare som söker utdelningsaktier har en mängd olika faktorer de kan ta hänsyn till. De kan titta på företag som är kända för stabila utdelningar och starka finanser, såväl som de som delar ut mest. Men att titta på företag som höjt sin utdelning är också ett alternativ.

För den här analysen undersökte vi bolag som har ökat sina kvartalsvisa utdelningar, vilket kan vara ett tecken på hur säkert ett företag är i sin framtida ekonomi. Sedan kombinerade vi den här skärmen med en för aktier som handlas under sitt uppskattade verkliga värde, vilket innebär att de har attraktiva priser för långsiktiga investerare. Följande aktier erbjuder investerare chansen att dra nytta av både ökad utdelning och växande investeringsvärden.

5 Undervärderade aktier med höjda utdelningar

 • Tapestry TPR
 • Skyworks Solutions SWKS
 • Bank of America BAC
 • Ingredion INGR
 • General Mills GIS

Hur vi screenade efter aktier med höjd utdelning

Vi började med de USA-baserade företag som täcks av Morningstar-analytiker som betalar en kvartalsvis utdelning. Vi spårade sedan förändringar mellan eventuella utdelningar från slutet av andra kvartalet 2023 och de senaste utdelningarna den 6 september.

Vi filtrerade efter företag som såg en utdelningsökning på 5% eller mer för att fånga de mest betydande förändringarna. Aktier med direktavkastning under 2% exkluderades ur gruppen. Vi valde sedan ut företag som anses undervärderade av Morningstar-analytiker – de som fick 4 eller 5 stjärnor. Vi hittade 24 företag som passade in i alla kriterier. Bland denna grupp aktier lyfter vi fram de fem som hade den största utdelningsökningen.

Tapestry

 • Årlig utdelning per aktie: 1,40 USD
 • Utdelningsandel: 4,29%
 • Rabatt jämfört med uppskattat verkligt värde: 43%

Tapestry fokuserar på lyx- och livsstilsprodukter, inklusive handväskor, kläder och skor och äger varumärken som Coach, Kate Spade och Stuart Weitzman. Företaget har global närvaro med butiker och onlineförsäljning.

"Tapestrys resultat föll något under våra förväntningar under det fjärde kvartalet 2023 som avslutades i juni, då försäljningen i Nordamerika sjönk med 8%. Dessutom är företagets räkenskapsriktlinjer för 2024 för en försäljning på nästan 6,9 miljarder USD och en vinst per aktie på 4,10-4,15 USD lite lägre än våra pre-earnings-call förväntningar på 7,04 miljarder USD och 4,36 USD."

"Tapestrys rapport kom en vecka efter att de tillkännagav att de kommer att köpa Capri, som rapporterade en minskning med 10% i sin kvartalsförsäljning, för 57 USD per aktie. Trots en förväntad minskning av våra skattningar för 2024 för att införliva Tapestrys nya vägledning, förväntar vi oss att höja vår uppskattning av verkligt värde till cirka 60 USD från 57 USD eftersom det köper Capri till en rabatt i förhållande till vår värdering. Vi tror att investerare underskattar fördelarna med affären och ser Tapestrys aktier som attraktiva."

—David Swartz, senior aktieanalytiker Morningstar.

Skyworks Solutions

 • Årlig utdelning per aktie: 2,72 USD
 • Utdelningsandel: 2,56%
 • Rabatt jämfört med uppskattat verkligt värde: 31%

Skyworks Solutions specialiserar sig på halvledarprodukter för trådlös kommunikation, med fokus på mobila enheter och trådlösa nätverk. De är ledande inom teknologi och spelar en viktig roll inom områden som 5G och Internet of Things (IoT).

"Skyworks Solutions rapporterade förutsägbart svaga finanspolitiska resultat för tredje kvartalet och gav investerare en anständig utsikt för septemberkvartalet. Vi tror att utsikterna antyder att Skyworks kommer att tjäna en betydande mängd radiofrekvenschipsinnehåll i Apples kommande iPhone 15-serie, men med lite dollarinnehållstillväxt per enhet jämfört med förra årets iPhone 14-serie. Samtidigt återhämtar sig efterfrågan på Android-smartphones något men är fortfarande generellt sett svagt nedåtgående.

"Skyworks förväntar sig intäkter för septemberkvartalet inom intervallet 1,19 till 1,24 miljarder amerikanska dollar, vilket vid medianen skulle vara en nedgång med 14% jämfört med föregående år men en ökning med 13% sekventiellt under den säsongsmässigt starkare perioden före iPhone-rampen. Den breda marknadens intäkter bör vara något lägre sekventiellt, igen med svaghet inom Internet of Things. Vi räknar med att mobila intäkter kommer att minska med cirka 13% jämfört med föregående år, och förutspår att intäkterna från Apple kommer att minska med cirka 9% jämfört med föregående år."

—Brian Colello, Morningstars tekniksektorchef

Bank of America

 • Årlig utdelning per aktie: 0,96 USD
 • Utdelningsandel: 3,38%
 • Rabatt jämfört med uppskattat verkligt värde: 19%

Bank of America är en av USA:s största och mest inflytelserika banker, och erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster både till privatpersoner och företag över hela världen. 

"[Bank of America] har nu ett av de bästa detaljhandelsnätverken och övergripande detaljhandelsfranchiserna i USA, är en Tier 1-investeringsbank, är en av de fyra största utgivarna av kreditkort i USA, är en av de tre största förvärvaren i USA, har en stabil franchise inom kommersiell bankverksamhet och äger Merrill Lynch-franchisen, som har utvecklats till ett av de ledande amerikanska mäklar- och rådgivningsföretagen."

"Vi tror att skalfördelar och omfattning blir allt viktigare i takt med att teknologins roll inom bankverksamheten växer. Bank of America ser en ökande användning av mobila tjänster, har tillgång till data om miljontals kunder och har en av de största teknikbudgetarna i branschen. Med tanke på skalbarheten hos dessa plattformar tror vi att dessa faktorer bara kommer att bli viktigare ju mer branschen utvecklas."

—Eric Compton, Morningstars strateg

Ingredion

 • Årlig utdelning per aktie: 3,12 USD
 • Utdelningsandel: 3,11%
 • Rabatt jämfört med uppskattat verkligt värde: 16%

Ingredion specialiserar sig på att tillhandahålla innovativa ingredienslösningar för livsmedels-, dryckes- och näringsindustrin, inklusive sötningsmedel, stärkelsebaserade produkter och kostfiber.

"Även om företagets ökade prognos antar att efterfrågan börjar återvända under fjärde kvartalet, förutspår vi att Ingredion kommer att hamna närmare botten av riktmärkesintervallet, vilket antyder att efterfrågan inte återvänder under 2023."

"Oavsett detta anser vi fortsatt att Ingredion är väl positionerat för stabil och långsiktig lönsamhetstillväxt då företaget gynnas av skiftande konsumentpreferenser som driver efterfrågan på Ingredions specialprodukter, såsom den växande efterfrågan på naturliga sötningsmedel. Med tiden bör detta föra över Ingredions försäljnings- och vinstmix från våra uppskattningar på 34% respektive 51% av försäljningen och vinsterna som kommer från specialingredienser, till 60% och 40% under de kommande åren. Detta bör i sin tur leda till mindre volatilitet i vinsterna över tid då företagets råvaror tenderar att vara mer cykliska."

—Seth Goldstein, Morningstars strateg

General Mills 

 • Årlig utdelning per aktie: 2,36 USD
 • Utdelningsandel: 3,58%
 • Rabatt jämfört med uppskattat verkligt värde: 16%

General Mills är ett amerikanskt multinationellt livsmedelsföretag som är känt för att producera och marknadsföra ett brett utbud av populära varumärken inom livsmedelsbranschen, inklusive Cheerios, Yoplait, Betty Crocker och Häagen-Dazs. Bolaget fokuserar på att tillverka och distribuera livsmedel och snacks som täcker olika kategorier såsom spannmål, mejeriprodukter, bakverk och glass.

"Även om företaget har investerat i sina varumärken, förmågor och kapacitet, lyckades General Mills knåda ut marginalutvidgning under det fjärde kvartalet [fiskala 2024], drivet av högre priser och dess obevekliga fokus på att avlägsna ineffektiviteter från sin verksamhet. Den justerade bruttomarginalen ökade med 120 baspunkter till 35% (i stort sett i linje med dess historiska genomsnitt före pandemin)."

"Företagsledningen betonade att inflationen fortfarande utgör en utmaning, särskilt när det gäller arbetskraft hos leverantörer, samproducenter, lagerhållning och logistik, såväl som vid sina egna anläggningar. Dessa högre kostnader förväntas representera 5% av försäljningskostnaderna under det fiskala året 2024. Även om företaget inte kommunicerade sin avsikt att höja priserna ytterligare, antar vi att man kommer fortsätta att använda hela sitt försvarsarsenal för att mildra påverkan på vinsterna. Sammantaget förutspår vi fortsatt låg ensiffrig årlig försäljningstillväxt och hög tonårsoperativa marginaler på lång sikt."

—Jaime M. Katz, senior aktieanalytiker Morningstar.

This table shows the name, ticker symbol, new annualized dividend, old annualized dividend, dividend change, new dividend yield, and old dividend yield for Tapestry, Ingredion, Skyworks Solutions, General Mills, Bank of America, Synchrony Financial, Microchip Technology, Essential Utilities, Cullen/Frost Bankers, Altria, Fox Corp Class A, Fox Corp Class B, Simon Property, and Federal Realty Investment Trust.

Source: Morningstar, Inc. Data as of Sept. 7, 2023.

 

Artikeln publicerades ursprungligen på morningstar.com men ahr omarbetats och anpassats till en svensk publik. 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Bank of America Corp39,51 USD0,69Rating
General Mills Inc66,29 USD1,21Rating
Ingredion Inc115,33 USD1,26Rating
Skyworks Solutions Inc106,30 USD1,85Rating
Tapestry Inc41,92 USD0,26Rating

About Author

Caryl Anne Francia  Caryl Anne Francia skriver för Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar