Avanzas nya vd får gå efter en vecka - aktien sjunker

Nätbanken Avanza sjunker runt 1,5% efter att de under gårdagskvällen meddelat att vd Knut Frängsmyr får lämna posten blott en vecka efter att ha tillträtt. 

Johanna Englundh 2023-11-14 | 9:19
Facebook Twitter LinkedIn

avanza

Nätbanken Avanza går mot strömmen och sjunker cirka 1,5% under den inledande handeln på Stockholmsbörsen på tisdagen, samtidigt som börsen i stort handlas runt nollan. Under månadskvällen meddelade banken att nytillträdde vd Knut Frängsmyr får lämna posten till följd av böter relaterade till en ombyggnation. Det är ledningsprövningen från FI som satt käppar i hjulen. 

"Efter kommunikation med FI kring tidigare utfärdade böter relaterade till ombyggnation av privatbostad väljer Avanza att återkalla pågående ärenden om lednings- och ägarledningsprövning av Knut Frängsmyr som ny VD i Avanza Bank AB (publ) och Avanza Bank Holding AB (publ)", skriver Avanza i pressmeddelandet. 

Det var i september som Dagens industri avslöjade att Knut Frängsmyr mörkade ett svartbygge. I artikeln lyftes det fram att som ny vd för Avanza blir Knut därmed ytterst ansvarig för nätbankens regelefterlevnad, samtidigt som han ett mångårigt ärende kring ett svartbygge i Solna i bagaget, vilket han dessutom mörkade för sin nye arbetsgivare.

”Det är beklagligt att vi nu får göra ett omtag i rekryteringsprocessen. Jag har samtidigt en stor tilltro till Avanzas ledningsgrupp som är stark och samtrimmad med en tydlig riktning. Gunnar Olsson är väl förberedd att ta över så det blir inte en alltför kännbar förändring i den bemärkelsen. Vi går nu vidare med högsta fart i den fortsatta rekryteringsprocessen”, säger Sven Hagströmer, Ordförande Avanza.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Avanza Bank Holding AB247,70 SEK-7,05

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar