Inför rapporten: Är det läge att köpa, sälja eller behålla Nvidias aktie?

Med datacenter som dominerar intäkterna, här är vad vi tycker om Nvidias aktie.

Brian Colello, CPA 2024-02-15 | 15:16
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia logo with a share price chart

Nvidia (NVDA) kommer att släppa sin resultatrapport för fjärde kvartalet den 21 februari, efter marknadens stängning. Här är Morningstars uppfattning om vad man ska leta efter i Nvidias rapport.

Vad man ska titta på i Nvidias rapport för Q4

Datacentersegmentet förblir i fokus.

Denna verksamhet dominerar Nvidias intäkter, resultat och värdering. Företaget har fortsatt att slå igenom sin tidigare vägledning och lyfta sina uppskattningar för det kommande kvartalet. Vi förväntar oss mer av samma sak.

De största faktorerna som sätter ett tak på Nvidias resultat är utbudsbegränsningar, och vi kommer att vara intresserade av alla kommentarer om huruvida (eller hur snabbt) företagets tillverkningspartners expanderar för att tillgodose efterfrågan på sina AI-grafikprocessorenheter.

Artificiell intelligens kommer att vara högsta prioritet

Vi ser många rörliga delar på AI-marknaden för Nvidia och dess konkurrenter. Några frågor vi har:

Vilken inverkan har USA:s restriktioner för försäljning av AI-acceleratorer till Kina haft? Vilka framsteg har Nvidia gjort för att säkerställa att deras nya produkter är kompatibla? Under tiden, kommer begränsningarna att göra en buckla i företagets tillväxtbana?

Vad är efterfrågan från nationalstater? Det verkar som om suveräna regeringar köper Nvidia GPU: er för att bygga superdatorer. Hur mycket kommer detta att bidra till intäktstillväxten?

Hur stor är marknaden för AI-acceleratorer? Advanced Micro Devices (AMD) höjde sin prognos för branschens totala adresserbara marknad 2027 till 400 miljarder dollar från 150 miljarder dollar. Detta inkluderar andra typer av chips förutom GPU:er men innebär fortfarande massiv GPU-tillväxt, och Nvidia dominerar fortfarande AI GPU-rymden.

Vilka investeringar ser Nvidia i datacentret? Mega-cap-teknikföretag har höjt sina utgiftsplaner för AI 2024, och molnledare kan köpa många fler GPU:er än vad marknaden förväntar sig under de närmaste åren.

Reuters rapporterade nyligen att Nvidia håller på att bygga en enhet för anpassad chipdesign som kan hjälpa till att bygga specialiserade AI-chip för andra. Vi kommer att vara intresserade av alla insikter kring detta initiativ och de möjligheter det kan öppna för Nvidia.

Allt detta kommer att hjälpa oss att göra våra uppskattningar av framtida intäktstillväxt för datacenter, och i sin tur generering av fritt kassaflöde och vår uppskattning av verkligt värde.

Morningstarbetyg för Nvidia 

• Fair Value Estimate: $480.00 
• Morningstar Rating: 2 stars 
• Morningstar Economic Moat Rating: Wide 
• Morningstar Uncertainty Rating: Very High 

Uppskattning av verkligt värde för Nvidia

Med sitt 2-stjärniga betyg anser vi att Nvidias aktie är övervärderad jämfört med vår långsiktiga uppskattning av verkligt värde på 480 USD per aktie, vilket innebär ett aktievärde på över 1,1 biljoner USD, en pris/justerad vinstmultipel för räkenskapsåret 2024 på 45 gånger och en framtida pris/justerad vinstmultipel för räkenskapsåret 2025 på 31 gånger.

Vår uppskattning av verkligt värde (och Nvidias aktiekurs) kommer att drivas av dess utsikter inom datacentersegmentet och AI GPU:er, på gott och ont. Vi förväntar oss en massiv expansion av marknaden för AI-processorer under det kommande decenniet, och vi ser utrymme för en enorm intäktstillväxt både hos Nvidia och för konkurrerande lösningar från antingen externa chiptillverkare (som AMD eller Intel (INTC)) eller interna lösningar som utvecklats av hyperscalers (som chip från Alphabet (GOOGL), Amazon (AMZN), eller andra).

Nvidias datacenterverksamhet har redan uppnått en exponentiell tillväxt och ökat från 3 miljarder dollar under räkenskapsåret 2020 till 15 miljarder dollar under räkenskapsåret 2023. Företaget bör se en ännu högre vändpunkt under räkenskapsåret 2024, eftersom vi förväntar oss att intäkterna från datacenter mer än fördubblas till 41 miljarder dollar. Vi ser inte denna ökning som ett resultat av tidigarelagda order eller en uppbyggnad av överkapacitet, eftersom vi modellerar en tillväxt på 46% i datacenterintäkter för räkenskapsåret 2025 till över 60 miljarder dollar. Vi modellerar med en tillväxt på 23%, 20% och 13% under de följande tre åren, vilket driver segmentets intäkter till 100 miljarder USD under räkenskapsåret 2028. Vi tvivlar på att något företag vill hamna på efterkälken, och inte heller att någon molnleverantör vill ha brist på AI GPU:er till sina kunder.

 

Håll koll på en globala aktiemarknaden

Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev här!

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
NVIDIA Corp877,35 USD6,18Rating

About Author

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar