Aktiemarknaden saknar tålamod

Aktiefondernas oroliga svängningar styrs av girighet och rädsla. Som tur är har de flesta fondsparare andra känslor, vilket ger tålamod och lönar sig bättre i längden.

Jonas Lindmark 2002-05-17 | 13:01
Facebook Twitter LinkedIn
Börsåret 2002 har börjat nästan lika trist som 2001, men nu i maj verkar köpintresset ha piggnat till. Många hoppas nog att botten är passerad och optimisternas argument är många.

Fast bara de som behöver sälja för att få pengar till något den närmaste tiden och de som vill försöka tjäna på de kortsiktiga svängningarna har anledning att bry sig. Alla övriga, en majoritet av svenska folket, kan lugnt strunta i de växlande känslorna på aktiemarknaden. Men ni som bryr er, och jag gissar att ni är i majoritet bland Morningstars besökare, er ska jag dels ge min syn på resten av börsåret 2002, dels ge lite tankar kring fördelarna med tålamod.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar