Avanzas kunder gjorde 210.000 fondaffärer

Jonas Lindmark 2006-04-11 | 9:48
Facebook Twitter LinkedIn
Den börsnoterade nätmäklaren Avanza rapporterar en kraftig ökning av antalet fondaffärer under första kvartalet. Nettosparandet i aktier och fonder via Avanza var över 2300 miljoner kronor och under kvartalet gjorde Avanzas kunder 210.000 fondaffärer. Efterfrågan på pensionssparande var fortsatt stor, främst kapitalpension och kapitalförsäkringar, plus att Avanza i mars lanserade tjänstepensionssp

arande helt utan fasta avgifter. I mars lanserade Avanza dessutom en ny webtjänst, som försöker ge kunderna bättre överblick och vara mer användarvänlig. Värdeökningen i den genomsnittliga Avanzaportföljen var 13,7 procent under första kvartalet och det totala depåvärdet per 31 mars var 36,4 miljarder kronor. Det ger en marknadsandel på 1 procent av den svenska sparmarknaden.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar