Avskaffa PPM kräver fem pensionärsorgan

Jonas Lindmark 2011-04-11 | 13:09
Facebook Twitter LinkedIn

PRO, SPF, SKPF, SPRF och PRG, har tillsammans gjort en översyn av det allmänna pensionssystemet och presenterar i en rapport måndag 11 april fyra drastiska förslag. De fem pensionärsorganisationerna vill förbättra för dagens pensionärer genom att bland annat avskaffa sparandet till premiepension hos Pensionsmyndigheten (PPM).

Huvudargumenten för att avkaffa PPM är detta sparande ger osäkerhet och hittills i genomsnitt låg avkastning: "Det är ett tvångssparande där blivande pensionärer som väljer fonder i systemet ensamma får bära risken. Kostnaderna för fondsparandet är förhållandevis höga och de negativa konsekvenserna vid felval kan drabba framtidens pensionärer hårt" påstår pensionärsorganen i rapporten.

Läs mer:

article&id=1691:hoegre-pensioner-och-slopad-broms-krav-fran-fem-pensionaersorganisationer&catid=1:nytt-fran-spf&Itemid=160"> Sveriges Pensionärsförbund

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar