Unga förlorare om PPM-pensionen skulle ändras

Jonas Lindmark 2013-01-16 | 9:34
Facebook Twitter LinkedIn

Den senaste prognosen från Pensionsmyndigheten är att "bromsen" slår till och minskar de statliga pensionerna 2014. Det blir i så fall tredje gången på fem år och Socialdemokraterna vill därför minska andelen av den totala pensionsavgiften på 18,5 procent av lönen som går till premiepensionssystemet (PPM). En rundringning som DN har gjort visar att flera av de borgerliga ledamöterna i pensionsgruppen också öppnar dörren för en sänkning av PPM-avgiften från 2,5 till 2 procentenheter. Förlorare på en sådan förändring blir dagens unga som skulle få ett mindre sparkapital hos Pensionsmyndigheten.
Mest skeptisk är Folkpartiets representant i riksdagens pensionsgrupp, Ulf Nilsson: "Jag stänger inte några dörrar, men vi känner oss väldigt negativa till att sänka avgiften. Jag vill snarare

titta på tekniska lösningar om bromsen verkligen måste slå till på det här sättet" säger han till DN.

Läs mer: Dagens Nyheter

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar