Så vill vi stärka rätten att flytta pensionssparandet

Jonas Lindmark 2014-06-16 | 15:26
Facebook Twitter LinkedIn

Regeringen vill förbättra möjligheterna för spararna att både bestämma hur pensionskapitalet investeras och samla det i en försäkring, skriver finansmarknadsminister Peter Norman på DN Debatt. Som ett första steg kommer regeringen före sommaren att presentera ett förslag som begränsar möjligheterna för försäkringsförmedlare att ta emot provisioner, med syftet att hindra att ökad flytträtt ger flyttkaruseller. Finansinspektionen ska även se till att kunderna får mer information om vad det kostar att flytta sitt pensionskapital.
Därefter vill regeringen införa full rätt att flytta privata fondförsäkringar och förbättra möjligheterna att utan skattekonsekvenser flytta ihop två eller flera pensionsförsäkringar med fribrev. I ett tredje steg planerar regeringen att försöka utöka flytträ

tten för pensionssparande inom traditionell livförsäkring på ett sätt så att varken kvarvarande kollektivet eller den sparare som vill flytta missgynnas.

Läs mer: DN Debatt

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar