Snabbutredare föreslår ändrad struktur i PPM

Jonas Lindmark 2017-06-05 | 12:28
Facebook Twitter LinkedIn

En förstudie av möjliga strukturella förändringar av premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM) som kan leda till tryggare pensioner och ett effektivare pensionssystem ska göras av Stefan Lundbergh fram till 31 augusti, på uppdrag av regeringen och riksdagens pensionsgrupp. Stefan Lundbergh har doktorerat vid Handelshögskolan i Stockholm och har därefter arbetat i Holland och England med att konstruera effektiva fonderade pensionssystem.

"Det senaste året har visat på upprörande missbruk av premiepensionssystemet där oseriösa aktörer skor sig på pensionssparare. Det är helt oacceptabelt i ett socialförsäkringssystem. Vi behöver därför göra strukturella förändringar av premiepensionssystemet" säger Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister och ordförande i riksdagens pensi

onsgrupp.

Läs mer: Regeringen

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar