Indexfonder mindre populära för räntesparande

Jonas Lindmark 2017-07-13 | 9:44
Facebook Twitter LinkedIn

Förvaltare som placerar i fonder väljer en lägre andel passivt förvaltade fonder för placeringar i räntebärande värdepapper, visar Svenskt Fondexpertindex (SFEI), som bekostas av SPP. 10 av 27 fondexperter svarar att de har över 40 procent av aktieplaceringarna i indexfonder, men bara 3 av 27 har så hög andel passiva räntefonder. 19 av 27 har mindre än en femtedel passiva räntefonder, medan bara 10 av 27 har så låg andel aktiefonder som speglar ett index.

Årets SFEI genomfördes under perioden 16 till 30 maj 2017. Undersökningen har förändrats jämfört med tidigare år och flera av frågorna ingår inte längre. Svaren kommer i år från 27 personer i Sverige som arbetar med att välja fonder antingen inom PPM, fondförsäkringar, förvaltning av fond-i-fond eller någon annan typ av diskre

tionär förvaltning.

Läs mer: Laika Consulting

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar