Grov muta nyckel i Falcon Funds-härvan

Jonas Lindmark 2019-10-16 | 13:30
Facebook Twitter LinkedIn

Fyra personer åtalas när Ekobrottsmyndigheten idag väcker åtal mot de huvudmisstänkta i Falcon Funds-skandalen. Flera personer med anknytning till bolaget är misstänkta för att ha tömt Falcons PPM-fonder på omkring två miljarder kronor, varav mellan 700 och 800 miljoner fortfarande saknas. En nyckel till övrig brottslighet är enligt åklagaren att en svensk fondförvaltare mutats med 4,5 miljoner kronor för att förmå denne att köpa mängder av onoterade värdepapper till överpris.

Skandalen är så omfattande att målet har delats upp i flera delar. Det pågår fortfarande en förundersökning om brottslighet kopplad till Falcon Funds efter 2013, där beräknas åtal väckas under våren. 22.000 PPM-sparare hade pengar i fonderna.

Läs mer: Dagens Nyheter

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden. Du kan nå honom på jonas.lindmark@morningstar.se 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar