Morningstar gästar fondpodd

En ny fondpodd har letat sig fram i poddvärlden och Morningstar är med och gästar första avsnittet. Här får du tips om hur du kan tänka kring ditt fondsparande, och hur det kan bli kul att fondspara även i dystra tider. 

Johanna Englundh 2022-08-30 | 8:26
Facebook Twitter LinkedIn

Att hålla sig till sina strategier och fortsätta månadsspara i alla olika börsklimat är något som är otroligt viktigt, och som Morningstar ofta belyser. Men i tider av osäkerhet och stigande inflation är det läge att påminna oss själva om varför vi väljer att investera våra kronor, och vad nackdelen med att sälja av i dystra tider kan vara. 

Jag gästade Fondbolagens förenings nya podd 'Fondkollen', som drivs av deras sparekonom Philip Scholtzé, för att prata om just detta. Ni kommer även få ta del av en mängd andra tips, som hur man kan vända pensionsångest till pensionspepp och hur Morningstars olika betyg kan användas. 

Utöver detta kommer vi även in på fondavgifter, ett område som ofta leder till debatt. Morningstar pratar gärna, och ofta, om vikten av låga avgifter. Men är det rimligt att sträva efter gratisfonder och är egentligen en fond utan avgift det bästa alternativet för alla? 

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings