Svenska bostadspriser fortsätter falla

Bostadspriserna för både villor och bostadsrätter fortsatte ned i oktober, en nedgång som drivs på av villamarknaden. 

Finwire 2022-11-21 | 8:31
Facebook Twitter LinkedIn

houses

Prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, sjönk 3 procent i oktober. Nedgången drivs på av villamarknaden. Bostadsrättsindex sjönk 1,6 procent medan villaindex gick ner med 3,8 procent. Det framgår av Valueguards senaste rapport.

I Stockholm gick priserna ner med 1,7 procent för bostadsrätter och med 3,0 procent för villor. I Göteborg var nedgången 2,4 procent för bostadsrätter och 4,6 procent för villor. Priserna i Malmö gick ner med 3,2 procent för bostadsrätter och 2,5 procent för villor.

Justerat för säsongseffekter går HOXSWE ner med 2,1 procent. Bostadsrättspriserna går ner med 1,3 procent och villapriserna med 2,7 procent efter säsongsjustering. Detta ska tolkas som att oktober historiskt tenderat att vara en mindre stark månad än september, uppger Valueguard.

"Vi har även undersökt prisförändringen för bostadsrätter under första halvan av november i rikets två största städer. I Stockholm gick priserna ned med 0,8 procent och i Göteborg med 2,2 procent jämfört med hela oktober", skriver Valueguard.

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar