Topp 3 teknikaktier att köpa och behålla under 2023

Dessa undervärderade aktier med breda vallgravar verkar lovande för långsiktiga investerare.

Susan Dziubinski 2023-04-26 | 13:17
Facebook Twitter LinkedIn

Microchip visualization

 

Teknikaktier genomgick ett brutalt 2022. Morningstar US Technology Index avslutade året ned med mer än 31%. Men det hela vände efter årsskiftet. Under första kvartalet 2023 steg teknikaktier med 22%.

Kan det teknikaktierallyt fortsätta? Kanske eller kanske inte. Vi ser fortfarande en svag efterfrågan på datorer och Android-baserade smartphones, och tillväxten av mjukvaruintäkter har avtagit. Morningstar förväntar sig att ekonomin totalt sett kommer att försvagas under andra och tredje kvartalen i år. Som ett resultat tror vi att volatiliteten kommer att bestå på kort sikt.

På längre sikt är vi dock säkra på sekulära medvindar inom tekniksektorn, som cloud computing och stigande efterfrågan på halvledarprodukter. För tålmodiga investerare som kan leva med volatiliteten finns det tre undervärderade teknikaktier att överväga:

Topp 3 teknikaktier att köpa och behålla under 2023

  1. ASML Holding ASML
  2. Salesforce CRM
  3. ServiceNow NOW

Först ut är ASML Holding. ASML är ett av våra toppval inom halvledarindustrin. Företaget är den dominerande leverantören av fotolitografiutrustning för halvledartillverkare. Vi förväntar oss att de kommer att dra nytta av spridningen av extrem ultraviolett litografi hos ledande chiptillverkare. Faktum är att vi förväntar oss att ASML kommer att växa ur industrin för wafertillverkningsutrustning under de kommande åren, eftersom processteknikledare köper dess verktyg. Vi tilldelar ASML en bred ekonomisk vallgrav och tror att aktier är värda 760 USD. Vid tisdagens börsstängning på Nasdaq handlades aktien till 605.76 dollar. 

Nästa är Salesforce. Våra analytiker tror att Salesforce representerar en av de bästa långsiktiga tillväxthistorierna inom storbolagsprogramvara, tack vare företagets växande portfölj av kompletterande lösningar som tillåter kunder att helt omfamna sina kunder och bygga relationer, stärka retentionen och driva intäkter. Vi förväntar oss att Salesforce kommer att dra ännu mer nytta av naturlig korsförsäljning bland sina moln, merförsäljning av mer robusta funktioner inom produktlinjer, prissättningsåtgärder, internationell tillväxt och fortsatta förvärv som de senaste affärerna för Slack och Tableau. Vi tilldelar Salesforce en bred ekonomisk vallgrav och tror att aktier är värda 245 USD. Salesforce stängde till en kurs på 190.67 dollar på tisdagen. 

Slutligen finns ServiceNow. ServiceNow har bemästrat vad som kallas "landa och expandera"-strategin genom att utnyttja sin styrka inom arbetsflödesautomatisering för att fördjupa sin relation med kunder med ytterligare IT, HR, kundservice och andra backoffice-produkter. Faktum är att vi tror att ServiceNow har blivit en nyckelpartner i digital transformation, med tanke på dess elitretentionsstatistik. Vi är också imponerade av ServiceNows utmärkta balans mellan stark och mycket synlig intäktstillväxt och robusta marginaler. Vi tilldelar ServiceNow en bred ekonomisk vallgrav, och vi tror att aktier är värda 600 USD. Vid tisdagens börsstängning i New York handlades ServiceNow till en kurs om 442.28 dollar. 

Morningstars sektordirektör Brian Colello, strategen Abhinav Davuluri och senioranalytikern Dan Romanoff gav analysen bakom detta segment.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
ASML Holding NV ADR961,84 USD-3,06Rating
Salesforce Inc294,32 USD-1,61Rating
ServiceNow Inc768,71 USD-0,34Rating

About Author

Susan Dziubinski

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar