Tufft läge för Embracer efter rapport - aktien störtdyker

Gamingbolaget Embracer kom under morgonen med sin andra vinstvarning på två veckor i samband med att bolaget släppte sin Q4-rapport. Läget är nu tufft för bolaget, skriver Dagens industri (Di) i en analys.

Finwire 2023-05-24 | 11:57
Facebook Twitter LinkedIn

embracer

embracer

"Lars Wingefors har nu ett Mount Everest att bestiga för att vända den här krisen. Liknelser med uppgång och fall i aktier som Fingerprint, Oscar Properties och SBB är svåra att komma ifrån. Risken är överhängande att loppet redan är kört, åtminstone när det gäller utsikterna för att bli ett stabilt högvärderat börsbolag under Lars Wingefors ledning", skriver Di.

Enligt tidningen kan en möjlig räddning för Embracer vara att saudiska Savvy Gaming Group kliver in och köper ut bolaget.

"Det skulle kunna bli en dräglig räddningsplanka för aktieägarna men kan knappast beskrivas som något annat än ett misslyckande för Lars Wingefors och ett stort bakslag för ”det svenska spelundret", skriver Di.

Embracer-aktien rasar idag över 40 procent på börsen.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar