Handelsbanken sänker flera fastighetsrekommendationer

Handelsbanken har granskat fastighetssektorn vilket lett till 12 ändrade rekommendationer. Flera rekommendationer sänks på kort sikt, men banken ser investeringsmöjligheter på 6-månaders sikt.

Finwire 2023-09-26 | 11:26
Facebook Twitter LinkedIn

hus

Det är flest nedgraderingar som gäller. Sex av bolagen har fått sina korta rekommendationer sänkta till sälj från behåll. Detta gäller för Atrium Ljungberg, Balder, Heba, John Mattson och Wallenstam.

Därutöver sänks de långa rekommendationerna för Balder, Heba och Wallenstam till underperform från market perform.

Enligt Handelsbanken återspeglar sänkningarna aktier som omvärderats utan betydande förändringar i verksamheten eller riskprofilen. Detta avser främst bolag verksamma inom bostadssegmentet.

Banken höjer också ett antal bolag till köp. I det korta perspektivet handlar det om Klarabo, Trianon och Stendörren, vilka alla tidigare haft behåll. För Klarabo höjs också den långa rekommendationen till outperform från marketperform.

Handelsbankens favoriter i sektorn är Castellum, Wihlborgs och Catena.

Banken upprepar sina förväntningar om att det kommer uppstå investeringsmöjligheter inom sektorn under den kommande sexmånadersperioden i samband med rekapitaliseringar.

“Då vi förväntar oss att företrädesemissioner kommer att bli det huvudsakliga tillvägagångssättet för underkapitaliserade bolag (det vill säga inte riktade emissioner), ser vi få skäl till att investera före potentiella offentliggöranden”, skriver Handelsbanken.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar