COP28: Vad är det där susande ljudet?

När ännu en COP28 inleds i Dubai presenterar vi de centrala ämnena för diskussion - och några av de distraktioner som gör årets klimatkonferens unik.

Ollie Smith 2023-11-27 | 11:20
Facebook Twitter LinkedIn

 

 


Vad är det där susande ljudet?

Är det policydokument som blåser i vinden? Är det de vågiga vattnen i Atlanten som eroderar ännu en by i havet? Eller är det kanske ytterligare 500 plagg som läggs till på shoppingstången för snabbmode?

Det är inget av dessa saker.

Nej, det är ljudet av privata jetplan och regeringsflyg som landar i [kollar anteckningar] Dubai, för den senaste omgången av COP-diskussioner. Väntandes på dem är horder av klimatexperter, lobbyister och forskare, vars åsikter kommer att spela en avgörande roll för att smida internationellt samförstånd om klimatkrisen.

Eller inte, som fallet kan vara.

För det finns stora, stora distraktioner. På COP28 i år kommer dagordningen att vara detaljerad till den grad att den överväldigar. Klimaträttvisa, grön innovation, energiomställning och minskning av utsläpp kommer återigen att göra sig gällande. Men bakgrunden är kaotiskare än någonsin. Så, några frågor.

Vem kommer att göra det starkaste moraliska argumentet för samarbete? Kommer det att bli några stora genombrott eller några stora kompromisser? Och kommer framtida generationer att tacka deltagarna för deras ansträngningar?

Dessutom, vad kan du som investerare göra för att engagera dig, och nu när det inte är tillräckligt bra att bara äga en ESG-fond, hur skiljer du mellan positiva och negativa resultat?

Denna vecka, följ med Morningstars redaktionella team över hela världen när de besvarar allt detta och mer. Håll er uppdaterade.

Håll dig uppdaterad med vad som händer under COP 28

Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev här!

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Ollie Smith  is editor of Morningstar UK

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar