Är börsen öppen idag?

Här listas alla helgdagar och röda dagar som får Stockholmsbörsen att hålla stängt 2024. 

Johanna Englundh 2024-05-08 | 8:00
Facebook Twitter LinkedIn

nasdaq

Om du som jag börjar Googla på "röda dagar" vid den här tiden på året, men också gillar att följa börsens rörelser, kan den här guiden vara användbar. Mina amerikanska kollegor ligger steget före mig och har redan tagit fram en praktisk lista över de dagar då New York-börsen är öppen och stängd 2024.

Detta är en relativt enkel övning eftersom Stockholmsbörsen vanligtvis följer kalendern och håller stängt på våra svenska helgdagar. Kalendern tenderar att följa ett förutsägbart mönster inom ramen för en rörlig påsk och en variation av antalet lediga dagar beroende på om helgdagen faller på en helg eller veckodag eller inte. Under 2024 kommer börsen hålla stängt under elva heldagar och har halvdag fem dagar. Under halvdagar är börsen öppen från 09.00 till 13.00. 

Avvikande öppettider för Stockholmsbörsen 2024

De vanliga öppettiderna för Stockholmsbörsen är 09.00-17.30 på arbetsdagar. På halvdagar stänger börsen som sagt 4,5 timmar tidigare. En fullständig lista över öppettider och avvikande öppettider för samtlig värdeppapershandel hittar du hos Nasdaq. Om du vill få mer information kring viktiga datum för de nordiska marknaderna under 2024 hittar du en fullständig kalender här

För alla viktiga datum för de nordiska börserna

Läs mer här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar