Apple, Amazon, Meta: Vad man kan förvänta sig av rapporterna

Tre av "Magnificent Seven"-aktierna rapporterar sina resultat idag, så vad tycker Morningstar-analytikerna om dessa företag just nu och vad bör man hålla utkik efter? 

Morningstar Analysts 2024-02-01 | 9:05
Facebook Twitter LinkedIn

neon question mark

Amazon (AMZN), Meta (META) och Apple (AAPL) släpper sina kvartalsrapporter efter börsstängning på tordsag. Här är vad våra analytiker förväntar sig. 

Vad man ska titta efter i Amazons rapport

Dan Romanoff

Amazon Web Services (AWS) tillväxt: detta verkade som om det bottnade förra kvartalet och började förbättras. Liknande trender sågs hos Microsoft för Azure. Vi förväntar oss en bra utveckling här.

Reklamtillväxt: reklam har varit en ljuspunkt, och vi förväntar oss att den kommer att förbli robust. Vi kommer att bevaka den relativa tillväxten jämfört med Alphabet och Meta Platforms.

E-handel i allmänhet: vi kommer att vara intresserade av konsumentbeteende (att handla mindre, mer stapelvaror etc.) för att få signaler om vad andra företag kan leta efter i den bredare makromiljön under första halvåret 2024.

Lönsamhet: Ett års omstrukturering har redan börjat bära frukt, eftersom lönsamheten var stark under det tredje kvartalet. Vi förväntar oss mer av samma sak för det fjärde kvartalet.

Resultatutsikter: Amazon guidar ett kvartal i taget, och endast på intäkts- och rörelseresultatraderna. Vi förväntar oss att vägledningen mestadels kommer att vara i linje för intäkter och lite bättre för lönsamhet.

Läs hela originalartikeln på Morningstar.com

Vad man ska titta efter i Apples rapport

William Kerwin

Ny iPhone 15: huvudfokus för Apples resultatrapport kommer att vara iPhone-försäljning, som är den främsta drivkraften för företagets resultat. Vi förväntar oss typisk säsongsstyrka för decemberkvartalet, med tanke på lanseringen av iPhone 15-serien.

Apple Watch-försäljning: vi letar också efter kommentarer om Apple Watch-försäljningen, med tanke på företagets pågående patenttvist med Masimo, som tillhandahåller oximetern för Watch. Vi förväntar oss att påverkan på försäljningen kommer att vara minimal, både under kvartalet och på lång sikt.

Vision Pro: Slutligen hoppas vi få ytterligare kommentarer om lanseringen av Vision Pro, Apples nya augmented reality-headset, som är planerad till den 2 februari. Vi förväntar oss inte någon betydande försäljning under det första året, men förutspår en snabb upprampning under de kommande fem åren.

Läs hela originalartikeln på Morningstar.com

Vad man ska titta efter i Metas rapport

Ali Mogharabi

Hoppet på 194% i Metas aktie 2023 berodde på användartillväxt, engagemang och intäktsgenerering med en smalare verksamhet.

Vi letar efter ytterligare förbättringar av intäkterna från Reels. Det fortsätter att locka fler annonsörer, och dess inverkan på Metas annonsintäkter är sannolikt positiv efter att ha varit neutral förra kvartalet och negativ tidigare.

Vi förväntar oss ytterligare förbättringar av Metas dataanalys, kampanjplanering och mätverktyg med hjälp av artificiell intelligens.

Vissa uppgifter tyder på att annonspriserna har ökat från förra året, inklusive för sociala medier, vilket bådar gott. Vi ser dock en avmattning i intäktstillväxten under 2024 eftersom övergången från traditionella till digitala medier är nästan helt genomförd. Dessutom har Morningstar förutspått en avmattning i USA:s ekonomiska tillväxt under 2024.

Även om personalstyrkan förväntas öka ser vi en avmattning i nyanställningarna eftersom företaget fokuserar på att göra individer mer effektiva och produktiva. Vi förväntar oss ytterligare indikationer på att kostnadskontrollen förblir intakt.

Läs hela originalartikeln på Morningstar.com

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Amazon.com Inc176,59 USD-1,64Rating
Apple Inc169,02 USD1,27Rating
Meta Platforms Inc Class A493,50 USD-0,52Rating

About Author

Morningstar Analysts   -

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar