Ny metod för Morningstar Fund Awards

Morningstar Fund Awards byter namn till Morningstar Awards for Investing Excellence. Här är allt du behöver veta om förändringarna och den nya metodiken som ligger till grund för urvalet av nominerade och vinnande fonder och fondbolag.  

Johanna Englundh 2024-02-13 | 8:50
Facebook Twitter LinkedIn

 awards

Morningstar Awards for Investing Excellence är utformat för att uppmärksamma fonder och kapitalförvaltare som inte bara har levererat stark riskjusterad avkastning under det senaste året, utan också har tjänat investerare väl på längre sikt och förväntas fortsätta att göra det framöver.

Dessa utmärkelser väljs ut med hjälp av en kombination av tidigare resultat och risk och, när så är möjligt, Morningstars framåtblickande betyg för fonder, Morningstar Medalist Rating, inklusive dess komponent Parent Pillar. Den fullständiga metoden för utmärkelserna och dess tillämpning för varje marknad finns här.

På den svenska marknaden har vi två typer av utmärkelser: Morningstar Category Awards och Morningstar Asset Manager Awards. Här ser du de nominerade för 2024. 

"Morningstar Awards for Investing Excellence är utformade för att uppmärksamma branschens bästa fondutbud och investerarcentrerade företag. Vi betonar våra analytikers kvalitativa, framåtblickande åsikter under urvalsprocessen på enskilda fondmarknader. Med vår nya metod som används på 24 marknader globalt ser vi fram emot att lansera dessa analytikerdrivna utmärkelser på nya marknader för första gången 2024", säger Wing Chan, Morningstars chef för fondanalys, Europa och Asien och Stillahavsområdet.

Morningstar har delat ut priser årligen till skickliga portföljförvaltare sedan 1988. Vinnarna av Morningstar Awards for Investing Excellence utses baserat på analys och djupgående kvalitativ utvärdering av Morningstars fondanalysgrupp. För mer information om Morningstar Awards for Investing Excellence och datum för varje marknad, besök denna sida

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar