Klarnas AI får Teleperformance att rasa på Parisbörsen

Investerare är oroade över hur AI påverkar hanteringen av kundrelationer, och efter Klarnas rapport handlar marknaden ned franska Teleperfomance. 

Jocelyn Jovene 2024-02-28 | 0:41
Facebook Twitter LinkedIn

TEP

Teleperformance (TEP) aktier rasar med 26% på Parisbörsen onsdagen den 28 februari, efter att det svenska fintechbolaget Klarna avslöjat att ett av dess AI-verktyg kunde göra 700 handläggares arbete för att hantera 2,3 miljoner kundklagomål på sin webbplats.

"Den svenska onlinebetalningsspecialisten Klarna har just meddelat att deras AI-drivna assistent hanterade två tredjedelar av de förfrågningar som skickades till deras kundtjänst under den första månaden", säger en Parisbaserad analytiker som citeras av Agefi-Dow Jones.

"Marknaden är orolig för att alla företag kommer att använda AI för att hantera kundförfrågningar, till nackdel för de traditionella specialisterna inom dessa områden, inklusive Teleperformance", fortsatte han.

I en kommentar som publicerades på onsdagsmorgonen konstaterade analytiker vid Morgan Stanley:

"Vi ser att trycket på BPO-tillväxten accelererar i takt med att automatiserade volymer ökar och automatiserade volymer visar sig vara deflationistiska ur ett prissättningsperspektiv. Det är oklart i vilken utsträckning operationella effektivitetsvinster kan kompensera för detta och i vilken utsträckning de större aktörerna i sektorn kan vända affärsmodellen och vinna relativ marknadsandel."

"Vi noterar att TEP historiskt har varit proaktiva när det gäller att utnyttja teknik från tredje part och kombinera dem med sin domänkunskap för att leverera omnikanallösningar för kunderna, men tills frågor kring effekterna av prisdeflation, automatiserad volym och formen för framtida vinster besvaras kan aktiens utveckling förbli utmanad, trots en betydligt lägre värdering", tillade de.

Teleperformance kommer att presentera sitt årsresultat den 6 mars och ge en uppdatering av sin strategi.

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
AI
Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Teleperformance SE87,52 EUR0,51

About Author

Jocelyn Jovene

Jocelyn Jovene  is Senior Financial Analyst and Senior Editor for Morningstar France.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar