Därför är Genmab undervärderad

Danska läkemedelsföretaget Genmab är undervärderad och handlas till en rabatt på 34% enligt Morningstars analytiker.

Johanna Englundh 2024-07-05 | 9:51
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Välkommen till Morningstar! I Månadens aktie för juli ska vi ta en närmare titt på danska läkemedelsbolaget Genmab, som utvecklar antikroppsbaserade läkemedel.

De här antikropparna används främst för att behandla cancer, specifikt lymfatisk leukemi och solida tumörer. Företaget baserar sin forskning och utveckling på en egenutvecklad teknologisk plattform och opererar internationellt. Genmab etablerades 1999 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Företagets ledande produkt, Darzalex, har blivit djupt förankrad i standardbehandlingen av en typ av cancer som kallas multipelt myelom, eftersom den har uppnått mycket hög effektivitet jämfört med konkurrenterna. Morningstars analytiker anser att det är högst osannolikt att Darzalex kommer att rubbas från sin dominerande marknadsposition under de närmaste 10 åren, och har belönat Genmab med en smal ekonomisk vallgrav.

Analytikern anser att Genmabs Darzalex, med Johnson & Johnson som partner, är väl skyddat från hot från biosimilarer, eftersom dess patentexklusivitet sträcker sig till åtminstone 2031 i både USA och EU och analytikern är också mycket övertygad om Darzalex position i förhållande till potentiella varumärkeskonkurrenter.

Royaltyintäkter från Darzalex fortsätter att driva försäljningen och står för 68% av Genmabs totala intäkter 2023. Morningstars analytiker tror samtidigt att Genmab är väl positionerat för att redovisa en stark försäljning med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 12% under fem år.

Med ett uppskattat verkligt värde på 2 650 danska kronor så anses aktien vara undervärderad och handlas för tillfället till en rabatt på 34%.

Kom ihåg att som alltid göra din egen analys om du är intresserad av ett bolag, och håll utkik efter nästa månadens aktie. För Morningstar, jag är Johanna Englundh

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Genmab A/S1 845,50 DKK2,64Rating

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar