Fonder populäraste sparformen till barnen

Jonas Lindmark 2011-01-24 | 16:03
Facebook Twitter LinkedIn

De föräldrar som sparar till barnen sätter i genomsnitt undan 490 kronor per barn och månad, vilket är en ökning med nästan 20 procent sedan 2005, påstår de som har svarat på en undersökning betald av sparsäljarna hos Länsförsäkringar. Det var under perioden 20 september till 22 oktober 2010 som 2779 slumpmässigt utvalda svenskar med barn under 18 år telefonintervjuats om sitt sparande till barnen. Intervjuerna har genomförts av PFM Research Sverige AB på uppdrag av Länsförsäkringar. Fondsparandet är den klart populäraste sparformen till barnen, 59 procent av sparandet till barnen sker i fonder enligt undersökningen. Sparande på bankkonto hamnar på andra plats med 44 procent.
"Att spara i fonder till barn är ett bra val eftersom pengarna ofta ska sparas under många år. Det ökar möjl

igheten till bättre avkastning på barnens pengar. Men för att minska risken att värdet i fonderna minskar dramatiskt strax innan stora uttag ska göras är det klokt att flytta över en del pengar till bankkonto stegvis under ett par år" påpekar Elisabeth Hedmark, privatekonom på Länsförsäkringar.

Läs mer: Länsförsäkringar

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar