Fondbolagen bakom förslag till åtgärder för PPM

Jonas Lindmark 2011-03-15 | 19:34
Facebook Twitter LinkedIn

Fond-i-fond löser många av de problem som skapats av massbyten hos PPM, skriver Fondbolagens Förening i ett pressmeddelande om att föreningen ställer sig bakom Pensionsmyndighetens förslag till åtgärder för premiepensionssystemet. ”De förslag som Pensionsmyndigheten i dag har överlämnat till Finansdepartementet är utmärkta. Vi har sedan tidigare bland annat fört fram förslaget om att fond-i-fonder löser många av de problem som följer av förvaltningsföretagens nuvarande tjänster”, säger Pia Nilsson, VD för Fondbolagens förening.
Däremot är föreningen skeptisk till Pensionsmyndighetens andra alternativ med lättare begränsningar i form av köp- och säljavgifter, volymgränser för handeln och att antalet fonder som en enskild person får ha utökas. Dessa åtgärder blir dyra och tar för lång

tid att införa, enligt Pensionsmyndigheten 3-5 år.

Läs mer: Fondbolagens Förening

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar