Guldläge för Patrik Brummer

Jonas Lindmark 2011-05-24 | 9:35
Facebook Twitter LinkedIn

Regeringens utredning om flytträtt för pensionssparande gör tillsammans med en FI-översyn av provisioner till mellanhänder att det nya pensionsbolaget Brummer Life ser ett gyllene tillfälle att få nya kunder. "Den svenska pensionsmarknaden präglas av för många mellanhänder och för lite transparens" säger Patrik Brummer i en intervju i DI.

Max Matthiessen, Söderberg & Partners och andra får stora provisioner för att förse övriga 18 svenska pensionsbolag med nya kunder. Brummer Life betalar inte några provisioner till mellanhänder och har hittills bara 2800 kunder trots att resultatet i Brummer Multi-Strategy har varit bättre än hos de stora fondförsäkringsbolagen. Men om Sverige skulle få samma typ av retroaktiv flytträtt som i Norge så skulle miljoner svenska pensionssparare att

kunna flytta hela sitt pensionskapital. "Pensionsmarknaden är det sista stora området där man genom avtal låser in sina kunder på livstid" säger Patrik Brummer.

[jag flyttade mitt nysparande till Brummer Life för drygt ett år sedan, se "Nu har jag flyttat min tjänstepension till fonder", länk till höger. -JL]

Läs mer: Dagens Industri

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar