AP7 Aktiefond fyller ett år

Jonas Lindmark 2011-05-24 | 13:24
Facebook Twitter LinkedIn

Sverige allra största värdepappersfond redan från starten har nu fyllt 1 år och Privata Affärer påpekar att AP7 Aktiefond har lyckats bra. Det statliga alternativet för icke-väljare av fonder för premiepensionen hos Pensionsmyndigheten (PPM) har utvecklats klart bättre än de flesta valbara fonder, tack vare den förvaltning med hävstång innebär att fonden via användning av derivatinstrument har en aktieexponering som är större än det tillskjutna kapitalet. Hävstången ska normalt motsvara 50 procent av aktiekapitalet, men den kan variera mellan 0 och 70 procent. Icke-väljare som är äldre än 55 år får en del placerat i AP7 Aktiefond och ingår därmed i "Såfa".
"Det som är roligt är att vi fått en bekräftelse på att vi tänkte rätt när vi tog fram förvaltningsmodellen. Det är i och för si

g inget vi är överraskade över, men teori är ju en sak och praktik en annan" säger Johan Florén, informationschef på Sjunde AP-fonden, till Privata Affärer.

Läs mer: Privata Affärer

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar