10 000 sparare har lämnat Allra på två dagar

Jonas Lindmark 2017-04-07 | 9:34
Facebook Twitter LinkedIn

Efter tre veckors säljstopp har 10.000 PPM-sparare på två dagar plockat ut 1,3 miljarder kronor ur sina Allra-fonder, rapporterar SvD Näringsliv.
Bakgrunden är att Pensionsmyndigheten 16 mars sa upp samarbetsavtalet med Allra i samband med en polisanmälan, vilket medförde en säljorder på hela innehaven i Allras fyra PPM-fonder. Allra överklagade uppsägningen och Kammarrätten tvingade Pensionsmyndigheten att stoppa säljordern. Detta skapade i sin tur en blockering i Pensionsmyndighetens fondhandelssystem som hindrade sparare att registrera individuella säljorder. I början av veckan togs den blockeringen bort och stora mängder säljorder har därefter registrerats.

Pensionsmyndigheten ska i nästa vecka lämna in ett svar till Kammarrätten och därefter ska rätten ta ställning t

ill om myndigheten kan gå vidare med uppsägningen och avregistreringen av Allras fonder. Förvaltningen av de fyra fonderna fortsätter normalt, uppger Allra. PPM-sparare som vill sälja måste själva registrera en fondbyte på Pensionsmyndighetens hemsida.

Läs mer: Svenska Dagbladet

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar