Genmäle från Betterwealth

Nordic Info Team 2020-11-03 | 17:03
Facebook Twitter LinkedIn

Betterwealth skriver på sin sajt (a) på sidan Safety ”Alla insättningar och investeringar är förvarade på ett konto hos Danske Bank”, samt (b) på sidan om Investerarskyddet ”Det danska investerarskyddet, träder då in där du kan få ersättning med upp till € 20 000.”

Båda dessa påståenden är dock enligt Betterwealth fel. Företaget har därför begär att få publicera ett genmäle på notisen ”BetterWealth sänker kontoavgiften till 0,09%”.

Genmäle

BetterWealth FTS AB är ett värdepappersbolag som tillhandahåller en digital investeringsrådgivningstjänst och diskretionär portföljförvaltning

1 Vi är inte återförsäljare av Danske Banks fonddepåer. Vi administrerar inga kund konto hos Danske Bank. Kunden har en depå hos Betterwealth FTS AB och ingen annan.

2 Vi tillhandahåller en diskretionär förvaltningstjänst och för den så tar vi ut en förvaltningsavgift. Avgiften beror på av kunden vald förvaltningsstrategi. Strategisk (0,09%) eller Dynamisk (0,65%) BetterWealth har inga påslag vid handel eller valutaväxling. BetterWealth tar inte emot ersättningar från tredje part. BetterWealth tar inte ut någon kontoavgift eller avgift i samband med insättningar eller uttag.

3 De pengar som BetterWealth tar emot ligger på ett klientmedelskonto hos Danske bank och omfattas av den Danska motsvarigheten till Insättningsgarantin (Garantifonden)

4 När pengarna är investerade gäller Investerarskyddet (www.riksgalden.se)

Lennart Lundqvist
VD Betterwealth

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Nordic Info Team  - a collaboration to translate and publish Morningstar analysis in Denmark, Finland, Norway and Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar