Astra Zeneca tar steget in på fetmamarknaden

Astra Zeneca ger sig in i kampen om den hetaste delen av läkemedelsmarknaden genom sitt avtal med kinesiska Eccogene om en läkemedelskandidat mot diabetes och fetma.

Johanna Englundh 2023-11-09 | 10:01
Facebook Twitter LinkedIn

astra

ECC5004 är en så kallad peptid 1-receptor för behandling av fetma och diabetes och till skillnad från nuvarande antifetmpreparat tas den oralt istället för att injiceras. Aktien steg cirka 2,2% i Stockholmsbörsens inledande handel. 

”Jag är entusiastisk över påskyndandet av vår forskningsportfölj inom kardiometabola sjukdomar och fetma med dagens licensavtal för ECC5004, en potentiell bäst-i-klassen, oral GLP-1RA. Denna molekyl kan erbjuda ett viktigt framsteg, både som mono- och kombinationsterapi, för de cirka en miljard människor som lever med kardiometabola sjukdomar såsom typ 2-diabetes och fetma”, skriver Pascal Soriot, vd för Astra Zeneca, i torsdagens rapport. 

Astra Zeneca kommer betala 185 miljoner USD i förskott och upp till ytterligare 1,825 miljarder USD i framtida kliniska, regulatoriska och kommersiella milstolpar och royaltynivåer. AstraZeneca beviljas exklusiva globala rättigheter för utveckling och kommersialisering av ECC5004 för alla indikationer i alla territorier utom Kina, där Eccogene har rätt att utveckla och co-kommersialisera tillsammans med AstraZeneca.

Konkurrenterna Novo Nordisk och Eli Lilly har sett sina aktiekurser stiga på grund av den ökande efterfrågan på deras fetmadroger Ozempic och Wegovy.

Efterfrågan på GLP-1-terapier för diabetes har redan skapat en global marknad för cirka 20 miljarder USD, efter år av tvåsiffrig efterfrågansökning när läkare och patienter blir mer bekväma med den långsiktiga säkerheten för dessa läkemedel och eftersom fördelar utöver blodsockerkontroll blir mer uppenbar med nyare terapier, konstaterade Morningstar-analytiker i en sektorrapport tidigare i år.

Astra Zeneca avslöjade sitt nya avtal i sin senaste kvartalsrapport, där de höjde sin helårsguidning för vinst per aktie för kärnverksamheten och totala intäkter exklusive Covid-19-läkemedel, hjälpt av stark efterfrågan på dess cancerläkemedel. Detta trots ett lägre resultat för tredje kvartalet som missade prognoser. Nettovinsten hänförlig till aktieägarna för kvartalet landade på 1,37 miljarder dollar jämfört med 1,64 miljarder dollar och en FactSet-konsensus på 1,58 miljarder dollar, baserat på prognoser från fyra analytiker.

Läkemedelsjätten räknar nu med att vinst per aktie för kärnverksamheten ökar med en låg tvåsiffrig procentsats jämfört med tidigare guidning om en hög ensiffrig till låg tvåsiffrig procentuell ökning.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
AstraZeneca PLC12 428,00 GBX-0,66Rating
AstraZeneca PLC1 659,50 SEK-0,95
Eli Lilly and Co885,01 USD0,75Rating
Novo Nordisk A/S Class B980,50 DKK-1,06Rating

About Author

Johanna Englundh

Johanna Englundh  är redaktör för Morningstar Sverige. Kom i kontakt med Johanna via mejl eller följ på twitter. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar