Apple: AI-strategi bör driva på försäljning och uppgraderingar

Vi var nöjda med de funktioner i Apple Intelligence som presenterades på den globala utvecklarkonferensen

William Kerwin 2024-06-13 | 15:26
Facebook Twitter LinkedIn

Apple logo

Apple presenterade generativa artificiella intelligensfunktioner för första gången den här veckan. Här är vad vår analytiker tyckte om tillkännagivandet.

Morningstarbetyg för Apple

Fair Value Estimate: $170.00
Morningstar Rating: 2 stjärnor
Morningstar Economic Moat Rating: Bred
Morningstar Uncertainty Rating: Medel

Vi behåller vår uppskattning av verkligt värde för Apple-aktien (AAPL) på 170 USD  

och se den inledande keynoten för företagets världsomspännande utvecklarkonferens i ett positivt ljus. Apple presenterade efterlängtade funktioner för generativ artificiell intelligens, grupperade under namnet Apple Intelligence. Vi fortsätter att ha förtroende för en stark uppgraderingscykel för iPhone under räkenskapsåret 2025, och vi gör inga ändringar i vår prognos eller värdering.

Kunderna kommer att behöva en iPhone 15 Pro-modell eller bättre för att kunna använda Apple Intelligence fullt ut, vilket vi tror bör driva ny försäljning och uppgraderingar. Företaget tillkännagav också uppgraderingar över sina enhetsoperativsystem. Inom dessa uppgraderingar gillade vi fokus på anpassning och integritet. Apples aktie såg en ljummen reaktion på keynoten, vilket tyder på att förväntningarna på generativ AI och uppgraderingscykeln bakades in i aktiekurserna. Vi ser för närvarande aktien som måttligt övervärderad.

Apples första steg mot generativ AI

Vi var nöjda med den nyligen tillkännagivna Apple Intelligence-sviten med funktioner. Detta är företagets första utflykt till området generativ AI. Apple utropade generativ AI som är personlig, privat och integrerad, vilket överensstämmer med företagets övergripande strategi. Uppgraderingarna av funktioner motsvarade mestadels våra förväntningar, med bättre Siri-funktionalitet, skrivhjälp med hjälp av stora språkmodeller, bildgenerering och strömlinjeformade aviseringar bland höjdpunkterna. Vi blev särskilt imponerade av Siris förmåga att hämta data mellan appar och vidta åtgärder utan att omdirigera användaren.

Apple prioriterade modellbearbetning på enheten, vilket är säkrare för användardata. De tillkännagav också Apple-drivna servrar som använder Apples halvledare, som kan bearbeta större generativa AI-frågor utan att lagra användardata. Vi anser att denna hybridmetod är praktisk och passar Apples övergripande integritetsstrategi. Slutligen samarbetar företaget med Open AI för att integrera ChatGPT i sin programvara för större frågor som inte är knutna till en specifik applikation.

Apple-aktien jämfört med Morningstars uppskattning av verkligt värde

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Apple Inc230,54 USD1,31Rating

About Author

William Kerwin  är aktieanalytiker hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar