Upp till 59% minus när PPM avslutar Falcon

Jonas Lindmark 2016-11-08 | 15:04
Facebook Twitter LinkedIn

Pensionsmyndigheten har nu avslutat PPM-spararnas investeringar i Falcon Funds och investerat de återbetalda pengarna i andra fonder. Störst andel har betalats tillbaka från fonden Falcon Cautious, vars andelskurs backar 32 procent. Störst värdeminskning blir det för sparare med innehav i Falcon Balanced, den nya kursen är 59 procent lägre. För den tredje fonden, Falcon Aggressive, sänks kursen med 35 procent.

Totalt har cirka 1,2 miljarder kronor betalats tillbaka från Falcon Funds tre fonder, den senaste återbetalningen skedde den 21 oktober. Lika mycket, 1,2 miljarder kronor, återstår att betala tillbaka.
"Vi jobbar oförtrutet vidare, både i dialog med berörda myndigheter och med de rättsliga medel som står till buds. Varje ytterligare krona vi får tillbaka i den här pr

ocessen kommer att komma spararna till del i form av kompensationsbelopp på deras pensionskonton" säger Mats Öberg, chef för Pensionsmyndighetens fondenhet.

Läs mer: Pensionsmyndigheten

NYCKELORD
PPM
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar